Létezés az online térben avagy ZK-stratégia 1.0

2020.03.15
Kategória:Zöldkakas
0

Kedves Diákok, kedves Kakasos Csapat! A pénteki kormányzati bejelentés után ma, március 15-én összeültünk megbeszélni a rövid- és hosszútávú teendőinket. A mai megbeszélésünkön a következőkre jutottunk: Tudjátok, de nem győzzük hangsúlyozni: az iskola nem zárt be, nincs tanítási szünet, csak másfajta munkarendre térünk át. Törekvésünk, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, a diákok felelősségteljes részvételével segítsük a […]

Kedves Diákok, kedves Kakasos Csapat!

A pénteki kormányzati bejelentés után ma, március 15-én összeültünk megbeszélni a rövid- és hosszútávú teendőinket.

A mai megbeszélésünkön a következőkre jutottunk:

  1. Tudjátok, de nem győzzük hangsúlyozni: az iskola nem zárt be, nincs tanítási szünet, csak másfajta munkarendre térünk át.
  2. Törekvésünk, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, a diákok felelősségteljes részvételével segítsük a haladásukat. A csoportok munkáját a csoportvezetők koordinálják. Arról, hogy mi, mikor és hogyan lesz, tőlük kaptok információkat.
  3.  A személyes segítők, mentorok továbbra is, csak most online és telefonon segítik a diákokat tájékozódni a kialakult helyzetben.
  4. A kormány rendelkezése szerint a rendkívüli helyzet miatt a lejáró diákigazolványok továbbra is érvényesek, nem kell érvényesíttetni. Ha valakinek mégis sürgős, hivatalos elintéznivalója akad, az egyeztessen Kerényi Marival és/vagy Varga Gabival. Megoldjuk.
  5. Az érettségizőkre külön gondoltunk. A bizonytalan helyzet miatt a jövő heti matek kisérettségit elhalasztjuk néhány héttel. A többiről még nem döntöttünk, majd meglátjuk. Az érettségire való felkészülés azonban nem marad abba, mindenféle csatornán folytatódik a közös munka.

Az egyeztetéseket, megbeszéléseket tovább folytatjuk, hogy rugalmasan tudjunk alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez.

Az online tanítás lehetőségeit is folyamatosan teszteljük, igyekszünk minél többféle dolgot kipróbálni, bejáratni.

A tanítás/tanulás eredményessége mindig is a résztvevők igyekezetétől függött. A mostani helyzetben nektek, diákoknak az eddiginél is nagyobb a felelőssége a saját fejlődését illetően. Most még inkább rajtatok múlik a siker. Ígérjük, mirajtunk nem fog múlni.

Kerényi Mari
igazgató