Felvétel a Zöld Kakasba

A Zöld Kakas Szg. az egész tanév során fogad diákokat.

 

    • az általános iskola  1- 8   évfolyamaira
    • a gimnázium          9-12  évfolyamaira
    • a szakgimnázium    9-14   évfolyamaira.

Az érdeklődők először az Ifjúsági Tanácsadó Szolgálatunk munkatársával beszélgetnek arról, hogy ők mire és milyen megoldást keresnek, illetve megismerkednek avval, hogy az iskola aktuálisan milyen programokat tud kínálni.

Az iskola kínálata évről évre, de nem egyszer tanév közben is változik.

Törekszünk arra, hogy mind a nálunk jelentkező iskola-keresők, mind a Zöld Kakas Szg. érdemi benyomásokat szerezhessen a másik félről. S így megalapozott döntés szülessen a jelentkező felvételéről. A kölcsönös ismerkedés akár hetekbe telhet, nem egyszer hónapokat is igénybe vehet.

Nem egyszerű dolog a Zöld Kakas Szg. programját, működési módját átlátni, megérteni beszélgetések alapján. Arra bíztatjuk a nálunk jelentkezőket, hogy az iskola kínálta keretek között szerezzenek élményeket a programjainkon – ez közelebb visz a valós megértéshez.

Jellemző módon két programcsoportot ajánlunk fel ismerkedési terepként:

  • az egyik esetében a tanulók eleve csoportokba szerveződnek, s e csoportok együttesen vesznek részt különböző projektekben – azaz itt a tanulócsoportok állandóak, van vezetőjük
  • a másik esetben a tanulók különféle, rövidebb-hosszabb ideig tartó projektbe szerveződnek – azaz itt a tanulóknak nincsen állandó csoportjuk.

Az ismerkedési időszak végén születik meg a döntés a tanuló felvételéről.